tisdag 12 februari 2008

Chokladglaserad mazarinkaka

Efter önskemål skriver jag ner receptet på en riktigt god kaka här. Det blir mycket, så den räcker länge!

400 g smör/margarin
4 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
6 dl socker
1,5 dl sötmandel
8 st bittermandlar
3 dl mjölk

Glasyr:
3 dl florsocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 msk grädde

Rör margarin och socker pösigt, sätt till äggen ett i sänder och därefter den malda mandeln. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mjölblandningen röres ner i smeten omvväxlande med mjölken. Vik av folie en låda med stadiga kanter, 25x35 cm, smörj och mjöla, placera i långpanna. Häll i smeten och grädda i 175 gradig ugn i ca 45 minuter. Stjälp upp eller för över på smörpappaer (kan även stå kvar i folielådan). Bred på galsyren på den varma kakan.

Alternativ: Blockchoklad flisas över varm kaka istället för glasyr.

Mer glasyr är receptet säger behövs! Sist gjorde jag dubbel glasyrsmet. Lite extra choklad är aldrig fel!

3 kommentarer:

Anja och Jonas sa...

Hurra!!! Nu ska jag baka och smaska, Jonas jobbar över så vi får se om det blir över till honom...

Anja och Jonas sa...

Jag klarade inte av att göra mer än ½ sats, 400g smör, det är ju nästan ett helt paket!!! Det bara gick inte för jag såg genast alla blodådror täppas igen av alla transfetter...
Men god var den!

Emma sa...

Grattis på dagen Malin! Hoppas de kommit snö där i fjällen så att du får åka lite skidor på din stora dag :) KRAMEN